white shirt

Tehnike Transcendentalne meditacije® se lahko naučimo v sedmih korakih na tečaju, ki ga vodi kvalificirani učitelj tehnike TM. Tečaju sledijo najprej tedenska, potem pa mesečna preverjanja pravilne vadbe tehnike,ki trajajo v povprečju od 20 do 30 minut. Na tečaju se lahko odločite tudi za prostovoljno včlanjenje v društvene dejavnosti in podporo oz. obveščanje o skupinskih preverjanjih, naprednih tečajih in drugih programih mednarodnega gibanja.
(Obstaja tudi posebna vadba TM za otroke, mlajše od 10 let.)

Faza 1: Začetnih sedem korakov

1. korak: Uvodno predavanje Pregled koristi programa TM -- izboljšanje duševnih sposobnosti, zdravja in medosebnih odnosov, ustvarjanje miru po svetu (1 ura)

2. korak: Pripravljalno predavanje Mehanizmi tehnike TM – kako deluje, zakaj se jo zlahka naučimo in vadimo, v čem se razlikuje od drugih meditativnih tehnik, izvor tehnike (45 minut)

3. korak: Osebni intervju Kratko osebno srečanje s kvalificiranim učiteljem tehnike TM, ki sledi pripravljalnemu predavanju (10-15 minut)

4. do 7. korak so namenjeni poučevanju in se odvijajo v štirih zaporednih dnevih:

4. korak: Osebni napotki Osebno srečanje s kvalificiranim učiteljem tehnike in individualni napotki (1-2 uri)

5. korak: Prvi dan preverjanja (v skupini) Preverjanje pravilne izvedbe tehnike in nadaljnja navodila (1-2 uri)

6. korak: Drugi dan preverjanja (v skupini) Razumevanje mehanizma tehnike TM, izhajajoč iz osebnih izkušenj (1-2 uri)

7. korak: Tretji dan preverjanja (v skupini) Razumevanje višjih stopenj človekovega razvoja (1-2 uri)

Faza 2: Nadaljnji program

Z zaključkom prvih sedmih korakov ste pridobili intelektualno in empirično znanje za pravilno izvajanje tehnike TM. Temu sledi serija pomembnih tedenskih in mesečnih osebnih preverjanj, da bi se prepričali, da pravilno meditirate in žanjete koristi. Ta srečanja se bodo odvijala v prvih nekaj mesecih vadbe skladno z vašimi željami.

Z zaključkom tečaja ste upravičeni do brezplačnega obiskovanja kateregakoli centra, ki poučuje tehniko TM, in vključuje osebna preverjanja pravilnosti izvedbe tehnike, predavanja, skupinske meditacije, napredna predavanja in praznovanja.

Kako se lahko naučim tehnike TM

Če bi se radi naučili tehnike TM ali le prisluhnili brezplačnemu uvodnemu predavanju kvalificiranega učitelja, prosim, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..