linda2

Osebnostna rast, notranje zadovoljstvo in uspeh na vseh področjih življenja, ki jih dosežemo z razvojem zavesti, so srž našega poslanstva in vizija naše organizacije.

Vsi lahko uživamo neomejeno notranjo srečo, si povečamo inteligenco in ustvarjalnost in izboljšamo zdravje. Običajno so pristopi k osebnostni rast so zelo obsežni in naporni, pričujoči pa se zato osredotoča na razvoj temelja našega življenja – na našo zavest.
Transcendentalna meditacija® in njeni nadaljevalni programi so preproste, naravne tehnike, s katerimi brez napora razvijamo svojo zavest in tako izboljšamo vsa področja življenja.

Obsežne znanstvene raziskave so potrdile, da tehnika Transcendentalne meditacije (v nadaljevanju TM) razvija duha in telo s tem, da odpravlja globoko zakoreninjen stres in oživlja ustvarjalnost, inteligenco in radost. Vadba te tehnike je podobna zalivanju drevesnih korenin. Prav tako, kakor z zalivanjem korenin nahranimo in obogatimo vsako vejo, list, cvet in sad na drevesu, prav tako tudi z rednim izvajanjem tehnike TM pozitivno vplivamo na vsak aspekt našega življenja.

Zakaj je tehnika TM tako učinkovita?

blonde meditator

Večina duhovnih tehnik na ta ali oni način obdrži duha aktivnega na površinski ravni misli. Transcendentalna meditacija pa omogoča, da duh brez napora transcendira in izkuša stanje globoke sproščenosti in hkrati popolne budnosti, ki je poimenovano kot transcendentalna ali čista zavest.

Čista zavest je neskončen vir inteligence, ustvarjalnosti in blaženosti in obstaja na najbolj subtilni ravni našega duha kot osnova naših misli, občutkov, dejanj in vedênja. S ponavljajočim transcendiranjem in izkušanjem čiste zavesti njene kvalitete, kot so energija, inteligenca, ustvarjalnost in radost, bolj in bolj oživljajo v nas.

Številne dobrobiti za duha, telo in vedenje, za katera se je pokazalo, da so posledica redne vadbe tehnike TM, se pojavijo avtomatično kot rezultat izjemne izkušnje transcendiranja.

indian lady

Koristi vadbe tehnike TM

Dokazano je, da redna vadba TM poveča urejenost delovanja možganov in ustvari globok počitek, ki odpravlja posledice stresa. Počutimo se bolj zdravi, srečnejši in bolj zadovoljni. Smo uspešnejši pri svojem delovanju in lahko več damo svojim prijateljem, družini, družbi in svetu.

Ker se počutimo bolje, začnemo naravno in brez napora izbirati tak način življenja, ki nam prinaša boljše zdravje in več zadovoljstva. Uporaba te preproste in naravne tehnike, s katero izkušamo svojo pravo naravo in razvijamo svojo zavest, nam omogoča neomejeno osebnostno rast.