Napredne tehnike
Transcendentalne meditacije

Napredne tehnike Transcendentalne meditacije® povečajo koristi vsakodnevne vadbe Transcendentalne meditacije in pospešijo razvoj višjih stanj zavesti. Napredne tehnike okrepijo sposobnost izkušanja finejših stanj misli in zaznav, hkrati pa poglobijo spoznavanje in doživljanje transcendence, čiste zavesti in tihega notranjega Sebstva. Ko čista zavest prežame um in se zaznava izostri in postane subtilnejša, misli in dejanja samodejno postanejo močnejša in učinkovitejša, kar se izrazi v večjem občutku sreče in v večjem uspehu v vsakdanjem življenju.

Meditantke in meditanti lahko zaprosijo za prvo napredno tehniko po štirih mesecih redne vadbe TM. Vsaka nadaljnja napredna tehnika se lahko poučuje po štirih mesecih redne vadbe prejšnje. Potrebno je osvojiti vse napredne tehnike, preden se lahko prijavimo na TM-Sidhi tečaj.

TM-Sidhi® program

Tehnika TM povzroči, da se um naravno in brez napora umiri in izkusi čisto zavest – Sebstvo – tihi notranji rezervoar ustvarjalnosti in inteligence, ki je podlaga vsej naši miselni dejavnosti. TM-Sidhi program navaja na mišljenje in delovanje iz te globoke notranje tišine tako, da so misli in dejanja najbolj uspešna.

Najbolj učinkovit del TM-Sidhi programa je tehnika jogijskega letenja®. Kadar se telo med vadbo te tehnike spontano požene naprej v kratkih skokih, se maksimalno poveča usklajenost možganskih valov. Ta se notranje doživlja kot veselje, razširjena pozornost, svetlost in kot "mehurčki blaženosti".

Advanced flying photo

Znanstveniki so odkrili, da je usklajenost možganskih valov največja v trenutku, ko se telo požene od tal. Znanstveno je bilo dokazano tudi to, da se povečana možganska koherenca odraža v povečanju inteligence, ustvarjalnosti in sposobnosti učenja, v boljši moralni presoji in v povečanju koordinacije med duhom in telesom.

Znanstveno preverjene raziskave o TM-Sidhi programu

Raziskave o programu TM-Sidhi potrjujejo, da redna vadba prinaša še več koristi, ki so še bolj učinkovite kot tiste, ki jih doživimo pri Transcendentalni meditaciji. Redna vadba prinaša izboljšanje nevrofiziološkega delovanja (večjo koherenco EEG), izboljšanje kognitivnih in zaznavnih sposobnosti, vzpostavlja tako umsko kot telesno zdravje in povečuje vitalnost ter podaljšuje življenjsko dobo.

Najbolj pomembno pa je, da več kot 50 v uglednih znanstvenih revijah objavljenih študij kaže, da kadar se jogijska tehnika letenja vadi v velikih skupinah, se ustvari močna koherenca in harmonija, ki vpliva na okolico in nevtralizira stres v družbi ter podpira pozitivne družbene trende. Znižana stopnja stresa zniža tudi število kriminalnih dejanj in preprečuje družbene konflikte, s tem pa prispeva k bolj mirnemu in harmoničnemu svetu.

charts-advanced

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. za več informacij o učenju naprednih tehnik